0318-571054 info@mdls.nl

Telescopisch schuiflip Levellers

De Stertil Dock Product X-Serie Leveller met traploos uitschuifbare lip is verkrijgbaar met verschillende lip lengtes tot 1,000 mm en met dynamische capaciteiten van 6-8t, voor precies en efficiënt laden en lossen.

De X-Serie heeft standaard een auto-retour functie waarbij met één druk op de knop de leveller terug gaat naar startpositie.

  • Klimaatbeheersing in de voedingsindustrie
  • Geschikt voor eindlading
  • Optimale Veiligheid
  • Eenvoudige intuïtieve bediening
  • Veelzijdig, In verschillende lip lengtes en capaciteiten

Operationele functies

Traploos instelbare schuiflip

Gepatenteerde enkel hydraulische cilinder systeem

Twee veiligheidsssteunen

Optimale liphoek van 5.5 graad

Ideaal voor eindladingen

De Stertil Dock Producten Schuiflip Leveller is een erg praktische en betrouwbare oplossing. De schuiflip is traploos instelbaar en verkrijgbaar in lengtes tot 1,000 mm. De leveller is uitermate geschikt voor het schadevrij laden en lossen van eindladingen. De lange afschuiningen en liphoek zorgen in elke situatie voor een soepele overgang van platform op de vrachtwagenvloer. De verschillende installatiemethodes, de brede keus in afmetingen en capaciteiten van 6 of 8 ton maken de X-Serie schuiflip leveller zeer breed inzetbaar.

Levenslange garantie open lipscharnier

De unieke scharnierende lip biedt grote voordelen. Door de open constructie kan er geen ophoping van vuil ontstaan. Bovendien is de constructie veel sterker dan een traditioneel pianoscharnier. Op het open lip scharnier geldt daarom een levenslange garantie. De levellers breder dan 2000 mm hebben een taps toelopende lip voor slecht gecentreerde vrachtwagens.

Optimale Veiligheid

Bij vroegtijdig wegrijden van de vrachtwagen – wanneer de heftruck zich nog op de leveller bevindt – treedt de automatische panic-stop in werking. De leveller blijft zelfs in de meeste gevallen bruikbaar nadat een panicstop situatie zich heeft voorgedaan. Daarnaast kan op elk moment ingegrepen worden met de noodstopschakelaar op de bedieningskast.

Tijdens het onderhoud wordt het platform veilig in positie gehouden door 2 onderhoudssteunen. Wanneer het platform in rustpositie staat, wordt het automatisch ondersteund door twee veiligheidssteunen van zwaar gegalvaniseerd staal.

Interlock besturing systeem

In de geavanceerde besturing van de X-Serie gaan bedieningsgemak en veiligheid volledig samen. Door middel van de 3 bedieningsknoppen kunt u de leveller perfect positioneren, en met de standaard Auto Retour weer in rustpositie brengen. Er zijn meerdere geavanceerde besturingen. Hierin kunnen optioneel diverse functies geïntegreerd worden zoals deurbediening en shelterbediening, automatische blokkering (interlock) van de leveller bij niet volledig geopende deur en – andersom – blokkering van deursluiting totdat de leveller correct geparkeerd staat.

Ruime keus in liplengtes

De Stertil Dock Product X-Serie Leveller met Schuiflip bied vele mogelijkheden en kan klantspecifiek worden aangepast voor vele dock situaties.

De lengte van het platform wordt bepaald door het te overbruggen hoogteverschil tussen laadperron en de verwachte laadvloerhoogtes. Om een soepel laden en lossen mogelijk te maken met minimale fysieke belasting, hebben Stertil Dock Levellers een kleinere maximale oprijhoek dan in de Norm EN 1398 Directive genoemd wordt.

Installatie en Onderhoud

De complete X-Serie kan met een staand frame (XP) geïnstalleerd worden in een gesloten put en met een hangframe (XF) in een open put. Beide installaties zijn
eenvoudig uit te voeren. Stertil heeft voor alle bouwmethoden inbouwtekeningen met alle benodigde informatie beschikbaar.

De X-Serie staat garant voor een soepel laad- en losproces met minder schade aan goederen en intern transportmateriaal. Dit gaat aanmerkelijk langer mee en kost minder aan onderhoud. De leveller zelf blinkt uit in duurzame (las)kwaliteit en lage onderhoudskosten. Voor de verschillende installatie methodes verwijzen wij graag naar “Het inrichten van een laadperron”.

Telescopische schuiflip leveller

Telescopische schuiflip leveller

Technische Specificaties

Het platform, de draagbalken en de lip zijn vervaardigd van hoge sterkte staal (S355J0 /STAAL 52). Voor de SF, SP en SPL zowel platform als lip zijn voorzien van tranenplaat (8/10 mm resp. 13/15 mm) als anti-slip oppervlak. Voor de SFH en SPH (8/10 mm resp. 15/17 mm) Deze plaatdikte maakt de S-Serie geschikt voor 3 wielige heftrucks. De levellers zijn reeds voorbekabeld en voorzien van een kabelboom tussen de leveller en de bedieningskast.

Alle framedelen zijn verzinkt. Platform, lip en dwarsbalk zijn zwart RAL 9011. De standaard conservering: gestraald, gemenied en gespoten in een laagdikte van 80 micrometer. Speciale kleuren op aanvraag.

Below dock positie (BDC) is met alle standaard S-Serie levellers mogelijk. Een geautomatiseerde below dock afloop is als optie leverbaar. Dit maakt probleemloos laden en lossen van eindlading mogelijk wanneer de vrachtwagenvloer lager is dan de perronhoogte.

DOCK BUMPERS

PERRONLAMPEN

VERKEERSLICHTEN

WIELDWINGERS

DE COOL CHAIN OPLOSSING