0318-571054 info@mdls.nl

S-Serie – Klaplip Leveller

De S-Serie Dock Leveller heeft een scharnierende lip. De S-Serie is daarmee uiterst veelzijdig. De overgang van magazijnvloer naar vrachtwagen is altijd soepel en probleemloos. Tijdens het laden en lossen volgen de lip en platform van de leveller de bewegingen van de laadvloer van het voertuig automatisch zelfs wanneer deze ongelijk beladen is.

  • Veilig en Sterk
  • Optimale Veiligheid
  • Gebruiksvriendelijke bediening
  • Levenslange Garantie
  • Uniek Open Lipscharnier
  • Standaard 7.5 graad Liphoek

Operationele functies

Gepatenteerde enkel hydraulische hoofdcilinder

Uniek open lipscharnier

Twee veiligheids-steunen

Platform kan 125 MM naar beide kanten torderen

Taps toelopende lip

Optimale 7.5 graad liphoek

Open Lipscharnier Dock Leveller

De klaplip Dock leveller heeft een scharnierende lip. Het robuuste leveller-concept maakt dynamische capaciteiten mogelijk van 6, 8, 10,5 en 12 ton. De S-Serie is daarmee uiterst veelzijdig. De overgang van magazijnvloer naar vrachtwagen is altijd soepel en probleemloos, dankzij het dichte achterscharnier, de lipafschuining van 80 mm en de dunne voorkant van de lip die maar 2 mm dik is. De leveller past zich tijdens het laad- en losproces automatisch aan de veranderende vloerhoogte van de vrachtwagen aan, óók als deze scheef beladen wordt.

Levenslange garantie open lipscharnier

De unieke scharnierende lip biedt grote voordelen. Door de open constructie kan er geen ophoping van vuil ontstaan. Bovendien is de constructie veel sterker dan een traditioneel pianoscharnier. Op het open lip scharnier geldt daarom een levenslange garantie. De levellers breder dan 2000 mm hebben een taps toelopende lip voor slecht gecentreerde vrachtwagens.

Optimale Veiligheid

Bij ongewenst vroegtijdig wegrijden van de vrachtwagen – terwijl de heftruck zich nog op het platform bevindt – treedt de automatische panic-stop in werking en beveiligt het platform. De leveller blijft functioneren nadat er een panic-stop situatie is geweest. De noodstopknop op de bedieningskast kan handmatig worden bediend.

Wanneer het platform in rustpositie staat, wordt het automatisch ondersteund door twee veiligheidssteunen zodat veilig dwarsverkeer over het platform mogelijk is. De levellers zijn aan de zijkanten voorzien van teenbeschermers met geel-zwarte markering.

Bediening met Interlock

De Dock Leveller laat zich eenvoudig plaatsen in de vrachtwagen d.m.v. de drukknop op de standaard bedieningskast. Optioneel zijn er extra besturingsfuncties mogelijk om eventueel shelter, overhead deur, Combilock te kunnen bedienen.

Door middel van een interlock wordt het bijvoorbeeld onmogelijk om de leveller te bedienen wanneer de overhead deur nog gesloten is. Hierdoor ontstaat een veilige en overzichtelijk situatie voor het laadpersoneel.

Platform breedte (mm), 1750, 1830, 2000, 2110, 2250
* Berekend met een 350 mm lip, 7,5° lip hoek en 100 mm bumper projectie
F- Frame installatie, P= Put installatie, H= Heavy-Duty. Lange levensduur

Scharnierende klaplip-leveller

Technische Specificaties

Het platform, de draagbalken en de lip zijn vervaardigd van hoge sterkte staal (S355J0 /STAAL 52). Voor de SF, SP en SPL zowel platform als lip zijn voorzien van tranenplaat (8/10 mm resp. 13/15 mm) als anti-slip oppervlak. Voor de SFH en SPH (8/10 mm resp. 15/17 mm) Deze plaatdikte maakt de S-Serie geschikt voor 3 wielige heftrucks. De levellers zijn reeds voorbekabeld en voorzien van een kabelboom tussen de leveller en de bedieningskast.

Alle framedelen zijn verzinkt. Platform, lip en dwarsbalk zijn zwart RAL 9011. De standaard conservering: gestraald, gemenied en gespoten in een laagdikte van 80 micrometer. Speciale kleuren op aanvraag.

Below dock positie (BDC) is met alle standaard S-Serie levellers mogelijk. Een geautomatiseerde below dock afloop is als optie leverbaar. Dit maakt probleemloos laden en lossen van eindlading mogelijk wanneer de vrachtwagenvloer lager is dan de perronhoogte.

DOCK BUMPERS

PERRONLAMPEN

VERKEERSLICHTEN

WIELDWINGERS

Maximale Veiligheid en beveiliging met een lage investering!